Hotmail Asus Skype Canon Google... имената.Задавали ли сте си някога въпроса, как са се появили имената на тези пет високотехнологични компании. Разберете малко повече за тяхната история.

Hotmail
Сабир Батиа и Джак Смит имат идея, да проверяват имейлте си, чрез по-удобен уеб интерфейс и се опитват да намерят име, което да завършва на "mail". В крайна сметка се спират на "Hotmail" защото в тази дума се съдържат буквите "html", които се отнасят към програмния език HTML използван за създаването на интерфейсния продукт.

Asus
Компанията за електроника е кръстена на крилатия кон Пегас (Pegasus) от гръцката митология. Основателите и се отказват от първите три букви, за да са по-напред в списъци, подредени по азбучен ред. През 1998г. създават дъщерна компания под името "Pegatron" използвайки първите трите букви останали от "Pegasus".

Skype
Оригиналният прототип на известния продукт на компанията носи името "Sky-Peer-to-Peer", което в последствие намаляло до "Skyper" и в края достигнало до видът, познат на всички ни.

Canon
Създадена през 1933 г. под името "Precision Optical Instruments Laboratory". Две години по-късно, се превръща в "Canon", след като излиза първият апарат под името "Kwanon", това е японското име на будисткия бодхисатва на милосърдието.

Google
Името всъщност е грешка на основателите на търсачката, които са искали тя да се нарича "Googol" (Гугол - числото 1, следвано от 100 нули) една шега за количеството информация, което търсачката може да претърси. Това е и последната грешка, която някога са правели създателите и.

Популярни публикации