Персонализиране на страница във Фейсбук... от FBML към iFrame

Всеки, който има акаунт в Фейсбук, може да добави към него нова страница за бизнес, която да се отваря отделно от личната му такава и да я персонализра по свое усмотрение.

От март 2011г. Фейсбук спира поддръжката на страници персонализирани с FBML (Facebook Markup Language - специален език за кодиране в рамките на Facebook) и преминава към iFrame.

Това позволява използването на чист HTML, CSS и Javascript, което е много по-лесно, в сравнение със специалните тагове (команди), които се разбираха само от сървърите на Фейсбук и така ограничаваха приложенията.

Страници, кодирани по стария начин, няма да бъдат премахнати и ще продължат да функционират нормално, препоръчва се обаче преминаването към така наречените вложени рамки "iFrame".

Персонализирането (вграждането на допълнителни функции) на страниците е вече по-лесно и не изисква толкова много специфични познания в сферата на кодирането.

Персонализирането на страницата е идеално за сайтове с присъствие в социалната мрежа и е задължително за всеки вид бизнес, защото добавя почти неограничено количество екстри... картинки, линкове, видео и т.н., които са с дизайн създаден от собственика на съответната страница... един идеален начин да се изпъкне повече, спрямо конкуренцията.

Това, което виждате по-долу, е страницата на С.Г. в Фейсбук с новите рамки, ако не сте фен на SelfGrant, ще виждате само тази снимка, ако пък сте фен, ще виждате и един клип за проекта на кухня с програмата "Китчендроу', както и няколко линка, плюс същата снимка.

Потърсих малко повече информация и разбрах как се прави новото персонализиране. Ако искате да разберете как става, прочетете статията в сайта под разделител N16, която описва процеса стъпка по стъпка... лесно е! Вижте и самата Фейсбук страница на Селф Грант в действие.

Популярни публикации