6 изключително полезни трика

Определете оставащото време преди залез


Дръжте пръстите си заедно и дръпнете ръка, така че слънцето да лежи върху показалеца ви. Всеки от пръстите представлява приблизително 15 минути до залез.



Разберете броя на дните в месеца




Ако месецът е на кокалче, има 31 дни. Ако е на вдлъбнатината между кокалчетата - 30 или по-малко.



Дали луната намалява или нарасртва



За да научи детето си как да определи фазата на луната, използвайте формата на буквите D, O и C. Пълната луна е O, първата четвърт е D, а третата е C.



Проверете качеството на батерията


Повдигнете две батерии на 1-2 см над масата и ги оставете да паднат. Батерията, която отскача и пада, е празна.



Дължина


Ако трябва приблизително да измерите предмет, можете да използвате пръстите на едната ръка. В съответствие със средните човешки пропорции, разстоянието между върховете на палеца и показалеца е около 18 cm (7 ″), а разстоянието между палеца и малкия пръст е около 20 cm (7.87 ″).

Разбира се, този метод не е абсолютно точен, защото всеки от нас има различен размер на ръцете. И все пак това може да бъде полезно, ако трябва да измерите голям обект: просто измерете разстоянието между пръстите си предварително.



Разберете градусите на ъгъл


Разделете пръстите си колкото е възможно повече и поставете дланта си върху повърхността с ъгъла, който искате да измерите. Малкият пръст трябва да лежи от долната страна: това означава 0 °. Ъгълът между палеца и малкия пръст ще бъде 90 °, ъглите между малкия пръст и другите пръсти са съответно 30 °, 45 ° и 60 °.

Популярни публикации